Veszteséges lett Tiborcz István apjának cége

HírKlikk 2022. május 22. 16:06 2022. máj. 22. 16:06

Veszteséget termelt Tiborcz István édesapjának cége – írta meg az mfor.hu. A cikk szerint Orbán Viktor kormányfő veje apjának egyszemélyes cége 17 millió forint fizetést adott a tulajdonosnak.

A lap szerint, az első jó néhány évben még temetkezéssel foglalkozó ES Hungary Kft. egykor igazi családi cég volt, lényegében a teljes Tiborcz család tulajdonos benne. A legismertebb fiú, Tiborcz István 2013. áprilisában szállt ki a cégből, majd idővel követték őt a testvérei is, mára pedig egyedül az édesapa, Tiborcz Sándor a cég tulajdonosa. A mára „máshova nem sorolható egyéb szakmai, tudományos” tevékenységet folytató társaságnak stabil jövedelmi forrása lehet, hiszen az értékesítésből származó árbevétel az elmúlt négy évben 15-16 millió forint között mozgott. 

Ami a költségeket illeti, a legnagyobb tételt a személyi jellegű ráfordítás jelenti. Az mfor.hu cikke szerint erre 17,3 milliót fordított, ami 11 százalékkal haladja meg az előző évit. Pedig klasszikus értelemben vett alkalmazottja nincs a cégnek. Az ügyvezető pedig nem más, mint maga a tulajdonos, Tiborcz István édesapja, Tiborcz Sándor. Ha ez a több mint 17 millió forintot havi szintre lebontjuk, akkor kiderül, hogy havi bruttó 1,44 millió forintott számol el saját maga bérköltségeként. A cikk megjegyzi, végeredményben 2,9 millió forintos veszteséget könyvelt el az ES Hungary 2021-ben, ami így sorban a második mínuszos éve lett. Egy évvel korábban ennél is nagyobb, kicsivel több mint 4 millió forintos lett a veszteség.

A 24.hu nemrég írta meg Tiborcz István édesapjáról, hogy 687 millió forint európai uniós támogatást nyert el erdősítés támogatására.