Moszkvában kezdett új életet a kémkedéssel vádolt ex-jobbikos

HírKlikk 2022. január 19. 10:29 2022. jan. 19. 10:29

Moszkvában marad Kovács Béla, a kémügyben elsőfokon felmentett, másodfokon elítélt volt jobbikos EP-képviselő.

Az Európai Unió intézményei elleni kémkedés alól felmentett, majd kémkedésre való előkészület miatt másodfokon mégiscsak elítélt egykori jobbikos EP-képviselő jelenleg életvitelszerűen Moszkvában tartózkodik.

Magyarnak születtem és magyar is maradok, még ha most Moszkvában is élek – szögezte le az egykori pártjában a kémkedési ügy miatt KGBélának nevezett volt politikus, aki a Magyar Nemzetnek hozzátette: valamiből meg kell élnie, ezért az egykori egyetemén tanít nemzetközi kapcsolatokat.

A szovjet időkben a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében a szocialista országok számos diákját oktatták, olyanokat, akik aztán később otthon fontos gazdasági, politikai, valamint titkosszolgálati beosztásokat kaptak. A szocialista világrendszer később fedésben újságíróként dolgozó meghatározó személyiségeit is ott képezték. Kovács állítása szerint most ott kapott tanári állást.

Kovács Béla a másodfokú bírósági eljárás lezárásán már nem vett részt, közben agyvérzést kapott, Moszkvában meg is műtötték. A operációból lábadozva megfertőzte a Covid19, amit sikeresen átvészelt. Most azt mondja: a leletei tökéletesek. 

Kovács még nem tud arról, hogy a Kúria kitűzte volna az ügyét; de mindenképpen hazajön a tárgyalásra. 

Mint kifejtette, fontos neki, hogy jelen legyen, amikor kimondják, nem volt kém, nem követte el a kémkedésre való előkészületeket sem. A folytatásban elmondta, hogy szavazni is elmegy a moszkvai magyar nagykövetségre, de ha a választás körüli időpontra tűzik ki a Kúrián az ügyét, akkor otthon szeretne szavazni. Elárulta, nem erre a szivárványkoalícióra fog szavazni, semmire nem tartja őket, így, ebben a formában alkalmatlanok a kormányzásra, komolyan vehető programjuk sincs – nyilatkozta Kovács Béla.

Forrás: Magyar Nemzet