Önmagát leplezi le a Fidesz nap mint nap

KlikkTV 2022. január 13. 21:37

„Fel vagyunk készülve április harmadikára” – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke. A közös programon az utolsó simításokat végzik, és sikerként értékelte, hogy az egyeztetések során számos, a szocialisták által javasolt programelemet a közös program részévé tudtak tenni.

Példaként említette a minimálbér és az alacsony fizetések adójának csökkentését, az álláskeresési járadék folyósítási időtartamának növelését. Véleménye szerint jó eséllyel valóra válhat Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt azon ígérete, hogy Karácsony Gergely programjának 80%-át megvalósítja.

A választás időpontjával kapcsolatban megjegyezte, hogy egyáltalán nem lepte meg őket az április harmadikai dátum, hiszen eleve erre készültek, és a Nemzeti Választási Iroda korábban kiszivárogtatta a választás időpontját, mint ahogyan azt Áder János kihirdette.

Tóth Bertalan szerint ez az elcsúszott bejelentés is azt bizonyítja, hogy Magyarországon a hatalmi ágak szétválasztása nem valósul meg megfelelően. „Önmagukat leplezik le nap mint nap” – emelte ki Tóth Bertalan, hiszen előbb tudta a végrehajtó szerv a választások időpontját, mint az, aki kiírja azokat. „Utoljára Áder Jánosnak szóltak arról, hogy mikor lesznek a választások” – fogalmazott.

Az MSZP társelnöke szerint óriási a különbség a két oldal között az erőforrások tekintetében, de a pénz nem minden. Örömtelinek nevezte az elmúlt napokban tapasztalt hatalmas érdeklődést az egységes ellenzék - Fudan-törvény elleni és az álláskeresési járadék időtartamának 9 hónapra történő növelésére irányuló - népszavazási kezdeményezései iránt. „Előválasztás, népszavazás, kormányváltás. Ez egy olyan koherens egység, amiből az ellenzéki szavazók tudják, hogy ez egy ellenzéki kezdeményezés, így ez önmagában vonzza a tömegeket” – magyarázta Tóth Bertalan.