Jönnek a másfél mérettel meghosszabbítható gyerekcipők

HírKlikk 2022. május 21. 20:00 2022. máj. 21. 20:00

Meghosszabbítható gyerekcipőt dobnak hamarosan a brit piacra, a lábbeli másfél mérettel kiterjeszthető. A megoldás akár megduplázhatja a cipők élettartamát. A kicsik lábmérete évente durván háromszor változik. A speciális cipőt hét év alattiaknak szánják, mivel ebben a korban nő a leggyorsabban a gyerekek lába.

A meghosszabbítható cipőt piacra dobó cég, a Pip & Henry alapítója, Jeroo Doodhmal fejében akkor ütött szöget a gondolat, amikor a Kék bolygó című dokumentumfilmsorozatot nézte a kislányával, s az ötlött fel benne, hogy olyan gyorsan növi ki a ruháját és cipőjét, hogy nem lehet azokat hatékonyan újrahasznosítani – idézte az újdonságról hírt adó Haszon Magazin.

Az ötlet fejlesztését a John Lewis áruházlánc is támogatja, 250 ezer fontot adott a célra ökoalapjából. A cipő egy éven belül megjelenhet az üzletek polcain Nagy-Britanniában.

A Pip & Henry fenntarthatóan gyártott gyerekcipői most 60 fontba kerülnek, a kiterjeszthető, új cipőkre pedig egy húszast kell majd még ráfizetni, tehát forintban durván 36 ezerért lehet megvenni őket.

A britek évente 80 millió pár cipőt vásárolnak, ebből 60 milliót gyerekeknek. A lábbelik 85 százaléka kerül a szemétbe.

 

Forrás: Hírklikk