Holtan találtak egy kétéves kislányt Hargita megyében

HírKlikk 2022. január 16. 10:40 2022. jan. 16. 10:40

A rendőrök ütésnyomokat találtak a gyermeken, ezért vizsgálatot indítottak.

Szombat délután egy kétéves kislány szülei értesítették a kászonaltízi mentőket, mert gyerekük nem ébredt fel. A szülők, látván, hogy gyermekük nem ébred fel álmából, riasztották a mentőszolgálatot – írja a foter.ro. A helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani, viszont miután kislány testén ütésnyomokat észleltek, bejelentették az esetet a Hargita megyei rendőrkapitányságon.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője azt nyilatkozta, hogy amikor a segélyhívás befutott, a szülők azt mondták, gyermekük öntudatlan állapotban van. A kislány édesanyja azt állította, hogy délután lefektette a gyermeket, de felébreszteni már nem tudta. A lap szerint a gyermek arcán és combján ütésnyomokat találtak, amit az anya azzal magyarázott, hogy az utóbbi időben a gyermek többször elesett.

Kászonaltíz polgármestere, András Zoltán viszont arról számolt be, hogy a kislány már két-három órája halott volt, amikor a mentősök a helyszínre érkeztek. Az anya azt állította, hogy születéskor szívproblémát állapítottak meg az orvosok a gyermek esetében. A helyi ápolónő azonban nem tud a szívbetegségről, a család rég nem volt orvosi viziten.

A rendőrség is vizsgálja az eset körülményeit. Azt remélik a hatóságok, hogy a boncolás után kiderül, mi okozta a kislány halálát.